home

 

Croaziera in Caraibele de Sud

 

CROAZIERA in PANAMA - COLUMBIA -

COSTA RICA

 

Panama City - Colon - Cartagena (Colombia) - Canalul Panama -

Puntarenas (Costa Rica) - Quepos (Costa Rica) -

Fuerte Amador (Panama)

 

Va invitam sa porniti intr-o croaziera fascinanta catre o destinatie turistica cu plaje magnifice, nisip alb si vegetatie luxurianta, cu locuri exotice foarte putin populate, oameni foarte prietenosi, palmieri, iguane, muzica si mancaruri specifice. Insulele rupte parca din rai, sunt presarate cu numeroase monumente istorice si culturale, care vorbesc despre istoria tumultoasa a regiunii. Va asteapta o aventura plina de farmec si culoare la bordul vasului de croaziera Rhapsody of the Seas, care apartine companiei de croaziera Royal Caribbean International.

 

Costa Rica & Panama Canal - Royal Caribbean (7 Night Cruise from Colon to Fuerte Amador)

 

Perioada: 15.03 - 26.03.2024

 

Ziua 1 / 15.03.2024: Bucuresti - Paris - Panama City

intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:00 (in fata biroului de imbarcare al companiei Air France). Plecare cu compania Air France spre Paris cu zborul AF 1089 (06:00 / 08:25), de unde se va pleca spre Panama City cu zborul AF 474 (13:50 / 19:15). Dupa sosire, transfer pentru cazare in Panama City la Hotel Le Meridien Panama 5* (sau similar 5*).

Ziua 2 / 16.03.2024: Panama City - Colon - imbarcare pe vasul de croaziera Rhapsody of the Seas

Mic dejun. in prima parte a zilei ne vom deplasa spre portul din Colon pentru imbarcarea pe vasul de croaziera, Rhapsody of the Seas al companiei Royal Carribean International. Dupa formalitatile portuare de predare a bagajelor, controlul pasapoartelor, preluarea cardurilor pentru cabine, ne vom imbarca pe vas, care va ridica ancora la ora 16:00. Dejun, cina si cazare la bordul vasului.

Ziua 3 / 17.03.2024: Cartagena (Columbia)

Vasul va ajunge la ora 09:00 in Cartagena, cel mai frumos oras al Columbiei, unul dintre primele sanctuare ale sclavilor eliberati din America, drept pentru care populatia acestui oras, este un amestec de culturi si etnii. Localizat pe coasta de Nord a Columbiei, in Marea Caraibilor, Cartagena este unul dintre cele mai vizitate orase din aceasta tara, a carui principala atractie este Orasul Vechi, in jurul caruia strajuiesc zidurile acestuia. Pe langa Turnul cu Ceas se intra prin principala intrare in orasul vechi care include cartiere precum San Diego, Getsemani si La Matuna, insa cea mai veche parte a Cartagenei este Piata Trinidad, in Getsemani. Forturile acestui oras vechi de aprox. 500 de ani, neafectate de trecerea timpului, reprezinta un exemplu admirabil al arhitecturii coloniale spaniole, atat prin cladirile civile, cat si prin cele militare. Impunatoare, constructiile neinfrante de veacurile care au trecut peste ele, sunt mostenirea lasata de exploratorii spanioli veniti aici incepand cu sec. al XVI-lea. La fel de impresionante sunt bisericile sau catedralele maiestuoase, precum Iglesia de San Pedro Claver situata in piata cu acelasi nume, care dateaza din anul 1580. Optional, puteti participa la excursiile achizitionate de pe vasul de croaziera, sau veti putea explora singuri orasul. Vasul de croaziera va parasi portul la ora 18:00. Pensiune completa si cazare la bordul vasului.

Ziua 4 / 18.03.2024: Canalul Panama

Mic dejun. in aceasta zi vom tranzita Canalul Panama, considerat a opta minune a lumii moderne, unul dintre cele mai fascinante locuri de pe Pamant, unde indemanarea umana a facut posibila unirea celor doua oceane, Pacific si Atlantic aducand astfel lumile mai aproape. Conceptul constructiei acestui canal dateaza din sec. al XVI-lea, dar prima incercare reala de construire a fost a francezilor in anul 1880. Finali­zata cu un esec, incercarea a fost reluata si dusa la bun sfarsit de Statele Unite. in anul 1914 canalul a fost deschis, fiind tranzitat anual de peste 14.000 de nave, transpor­tand mai bine de 203 milioane de tone de marfa. Odata intrat in ecluza Miraflores, vasul va fi urcat 18 m in doua etape, ajungand in Oceanul Atlantic. Canalul este inca in proces de extindere, astfel incat excursia va fi plina de elemente inedite. Vasul isi va continua navigarea intrand in ecluza Pedro Miguel, unde va fi urcat 9 m, urmand a patrunde apoi in Lacul Miraflores, un lac artificial care desparte cele doua ecluze din zona Pacificului. Calatoria va include locul in care Raul Chagres se varsa in Canalul Panama, dupa care va urma una dintre cele mai spectaculoase portiuni, aceea in care vom observa pe o lungime de aprox. 13,7 km complexitatea lucrarii ingineresti si lucrarile continue de prevenire a alunecarilor de teren. Pensiune completa si cazare la bordul vasului.

Ziua 5 / 19.03.2024: Navigare

in aceasta zi ne vom familiariza cu facilitatile vaporului de lux: piscine, jacuzzi, centru de fitness, sauna, cazino, restaurante, artere comerciale si numeroase baruri. Seara vom asista la spectacole de teatru, animatie, muzica live si bineinteles, discoteca. Pensiune completa si cazare la bordul vasului.

Ziua 6 / 20.03.2024: Puntarenas (Costa Rica)

Vasul va ajunge la ora 09:00 in Puntarenas, cea mai mare provincie si una dintre cele mai importante destinatii turistice din Costa Rica care se intinde de la Guanacaste in Peninsula Nicoya si Golful Nicoya pana la granita cu Panama in Peninsula Osa. Puntarenas are multe insule mici, golfuri si parcuri nationale fabuloase de descoperit. Capitala sa cu acelasi nume a fost candva un oras portuar foarte important. Optional, puteti participa la excursiile achizitionate de pe vasul de croaziera, veti putea descoperi flora si fauna tropicala din Parcul National Pos Volcano, veti putea vedea cea mai inalta cascada din Costa Rica, la Gradinile si Cascadele Pura Vida. Va recomandam sa faceti o scurta calatorie cu masina de la Puntarenas la Peninsula Nicoya, unde va puteti relaxa pe Playa Guiones, sau sa vedeti Playa Ostional, cu populatia de broaste testoase marine. Vasul de croaziera va parasi portul la ora 18:00. Pensiune completa si cazare la bordul vasului.

Ziua 7 / 21.03.2024: Quepos (Costa Rica)

Vasul va ajunge la ora 08:00 in Quepos, un mic oras oras de coasta din Costa Rica care gazduieste Parcul National Manuel Antonio, una dintre cele mai diverse zone din lume si cel mai popular parc national din tara, pe care il puteti descoperi in cadrul unei excursii optionale de la bordul vasului. Va recomandam drumetia prin padurea tropicala, unde veti intalni numeroase specii de pasari, precum si maimute veverita. Daca preferati sa va bucurati de atmosfera "pura vida" fara griji, mergeti la Playa Espadilla, cu nisipuri albe, ape calme. Daca sunteti pregatit pentru o aventura serioasa cu adrenalina, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteti faceti in Quepos este raftingul pe Raul Savegre. Vasul de croaziera va parasi portul la ora 18:00. Pensiune completa si cazare la bordul vasului.

Ziua 8 / 22.03.2024: Navigare

Zi de navigare pe apele superb colorate ale Marii Caraibilor, prilej de relaxare la bordul vasului in care va sfatuim sa participati la diversele programe de animatie si divertisment. De asemenea, va vor astepta numeroase activitati de petrecere a timpului printre care si degustari de vin sau demonstratii culinare, care va vor invata cum sa preparati diverse specialitati servite la bord. Cu siguranta, echipele de animatie ne vor pregati o multime de surprize! Seara veti putea asista la un spectacol, veti putea asculta muzica live sau veti putea dansa la discoteca. Pensiune completa si cazare la bordul vasului.

Ziua 9 / 23.03.2024: Fuerte Amador (Panama) - Panama City

Mic dejun. La ora 07:00 vasul de croaziera va ancora in portul din Fuerte Amador, situat la capatul terminus al Canalului Panama in Pacific. Dupa debarcare, ne vom intalni cu ghidul local care ne va arata Amador Causeway, o portiune de sosea de 6 km care se extinde in Oceanul Pacific si care leaga capitala de cateva insule cunoscute sub numele de Insulele Causeway. Amador Causeway a fost construita cu roca extrasa in timpul sapaturilor din Canalul Panama si serveste in prezent ca promenada in plina expansiune si destinatie sociala majora, fiind de asemenea, locul perfect pentru a vedea zgarie-norii orasului Panama. Vom fi transferati apoi in Panama City pentru un tur panoramic in cel mai mare oras al tarii, cu peste 1 milion de locuitori, oras modern, situat de-a lungul Coastei Pacificului, un amestec intre Spania veche si America de astazi, oras aflat in plina ascensiune, supranumit Dubaiul Americii Latine. Din anul 1999, cand Panama a castigat controlul total asupra canalului care face legatura intre Atlantic si Pacific, tara si-a pus sperantele in turism si in investitiile internationale. Vom vedea ruinele vechiului oras Panama La Vieja, dupa care vom explora zona "Casco Antiguo", listata in Patrimoniul Mondial UNESCO, care pastreaza cladiri din anul 1673, renovate impecabil cu ocazia celebrarii Centenarului Canalului Panama. Vom admira cladirile cu arhitectura coloniala mixta, spaniola, italiana si franceza, biserici si monumente, care creaza o atmosfera eleganta de care ne vom bucura in timpul turului. Ne vom opri in Piata Franceza si vom putea intra in biserica in care se afla Altarul de Aur, care a supravietuit distrugerii piratului Morgan. Transfer pentru cazare in Panama City la Hotel le Meridien 5* (sau similar 5*). Optional, cina la un restaurant traditional insotita de un spectacol folcloric cu muzica si dansuri panameze.

Ziua 10 / 24.03.2024: Panama City - Amsterdam

Mic dejun. in aceasta zi vom avea timp liber pentru a explora pe cont propriu orasul si pentru ultimele cumparaturi. Eliberarea camerelor se va face la ora 12:00. Transfer la aeroportul din Panama City pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 758 (18:45 / 10:50).

Ziua 11 / 25.03.2024: Amsterdam - Bucuresti

Sosire la Amsterdam la ora 10:50, de unde vom pleca spre Bucuresti cu zborul KL 1379 (20:45 / 00:30).

Ziua 12 / 26.03.2024: Bucuresti

Sosire la Bucuresti la ora 00:30.

 

TARIF: 2940 EURO / loc in cabina interioara

Supliment pentru cabina cu fereastra pentru vasul de croaziera: 300 EURO/ pers.

 

Suplimentul pentru cabina single se calculeaza la cerere in functie de disponibilitatea cabinelor de pe vasul de croaziera

 

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pentru un grup mai mic de turisti, tariful se va recalcula)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Paris - Panama City si Panama City - Amsterdam - Bucuresti cu companiile Air France / KLM

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale (pot suferi modificari)

- taxele portuare (pot suferi modificari)

- 2 nopti cazare cu mic dejun in Panama City la hotel de 5*

- 7 nopti cazare cu pensiune completa inclusiv apa, limonada, ceai si cafea la dozator, pe vasul Rhapsody of the Seas

- activitati de recreere pe vas: piscine, teatru, discoteca, biblioteca, fitness, sauna

- tur panoramic de oras cu ghid local in Panama City

- transferurile, mentionate in program

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport si cele portuare incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana sau/si de compania de croaziera a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), respectiv a voucherelui de croaziera, agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.

- bacsisuri pentru croaziera: aprox. 30 usd/pers./zi (vor fi achitate direct de catre turisti la sfarsitul croazierei odata cu celelalte cheltuieli optionale de pe vas)

- bacsisuri: 30 euro/pers. pentru soferi si ghizi locali, mai putin pt. bagajisti (se vor achita cel mai tarziu conducatorului de grup la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

NOTA:

- alocarea cabinelor se va face in ordinea efectuarii inscrierilor si in limita disponibilitatii

- taxele de port se pot modifica de catre autoritatea portuara

- pentru mai multe informatii legate de flota Royal Caribbean International, descrierea cabinelor, facilitatilor, etc. va rugam sa consultati site-ul oficial al companiei www.royalcaribbeaninternational.com

 

IMPORTANT !!!

Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei (nu se accepta pasaport temporar)

O persoana sub 21 de ani nu poate sa rezerve o cabina in croaziera sau sa ocupe singura o cabina, cu exceptia cazului in care este insotita de un parinte, tutore sau o persoana care a implinit deja varsta de 21 de ani.

Orice minor sub 18 ani care nu calatoreste in compania parintilor sai, trebuie sa prezinte, in momentul imbarcarii, o scrisoare notariala (in limba engleza) prin care parintii isi dau acordul cu privire la calatoria minorului si autorizeaza persoana care il insoteste pe minor sa semneze in cazul aplicarii tratamentului de urgenta recomandat de doctorul de la bordul vasului sau in cazul practicarii anumitor activitati sportive la bord; in plus, persoana respectiva trebuie sa aiba si cazier judiciar la iesirea din Romania.

Parintii sau tutorii legali care calatoresc cu un minor cu un nume diferit decat al acestora, sunt obligati sa prezinte un document oficial (certificat de nastere / de divort etc.), pentru a dovedi ca sunt parintii sau tutorii copiilor in cauza.

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 91 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 61 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

CONDITII DE ANULARE:

in cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datoreaza Agentiei penalizari dupa cum urmeaza:

a) 30 % din tarif daca renuntarea se face din momentul confirmarii pana cu 91 zile calendaristice inainte de data plecarii

b) 50 % din tarif daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 61 zile calendaristice inainte de data plecarii

d) 100 % din tarif daca renuntarea se face cu mai putin de 60 zile calendaristice inainte de plecare sau prin neprezentare

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentul de calatorie, PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>